Menu

Articol

30.000 de lei amendă pentru traficul cu lemne din Caraş-Severin

Poliţiştii, împreună cu cei de la Garda Forestieră Caraş-Severin au aplicat mai multe măsuri în urma unor controale din zilele de 13 și 14 noiembrie ce s-au făcut în zona Anina și Oravița în vederea combaterii tăierilor ilegale de arbori, transportul, deținerea, prelucrarea și comercializarea materialelor lemnoase.

„Pe DN57B echipa de control a oprit o autoutilitară care transporta material lemnos iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că o societate comercială nu a respectat regulile de completare și emitere a documentelor, fapt pentru care a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 2.000 lei“, spune Dinu Nicorici, IPJ Caraş-Severin.

În Anina a fost oprită pentru control o autoutilitară al cărei şoferi nu a putut dovedi provenienţa materialului lemnos şi nu avea nici acte de însoţire a mărfii. Mijlocul de transport a fost dus la depozitul Ocolului Silvic Anina, iar lemnele ce îndumau o cantitate de 2,98 mc lemn de foc au fost confiscate. Aici s-a aplicat o sancțiune în valoare de 7.000 lei și confiscarea autospecialei folosită la transport. În continuare se desfășoară verificări pentru stabilirea provenienței materialului lemnos.

Cu amendă de 1.000 de lei a fost finalizată şi acţiune de control de pe DJ 581 unde o autoutilitară ce transporta trei mc cherestea a fost oprită.

În data de 15 noiembrie poliţiştii împreună cu jandarmii cărăşeni au identificat în localitatea Forotic un transport de lemn rotund de diferite specii fără documentele de însoțire și proveniență. „Mijlocul de transport a fost condus la depozitul Ocolului Silvic Oravița, a fost dispusă confiscarea cantității de 10,30 mc lemn rotund, diferite specii, a fost aplicată o sancțiune în valoare de 5.000 lei și confiscarea autospecialei folosită la transport. În continuare se desfășoară verificări pentru stabilirea provenienței materialului lemnos“, a mai precizat Nicorici.

De asemenea, pe raza localităților Forotic și Comorîște lucrătorii de poliție au mai identificat trei tractoare care tractau remorci/căruțe încărcate cu material lemnos, pentru care conducătorii acestora nu au putut prezenta materiale de proveniență. A fost dispusă confiscarea cantității totale de 7,75 mc lemn de foc, și aplicarea a trei sancțiuni contravenționale de câte 5.000 lei fiecare.

Powered by Jasper Roberts - Blog