Menu

Articol

Andrei Ungur, city-managerul rămas pe drumuri, nu înţelege ce are primarul Felix Borcean cu el

Autor: 
viceprimarul Marius Isac, stânga, şi Andrei Ungur

Votul de ieri din Consiliul Local Caransebeş, prin care a fost desfiinţată funcţia de city-manager, a surprins pe mulţi, în special pe liberali care, deşi erau conectaţi mai de mult la conflictul dintre primarul liberal Felix Borcean şi senatorul Marcel Vela nu credeau că se va ajunge aici. Aceasta, în condiţiile în care cel care şi-a pierdut funcţia este tocmai preşedintele PNL Caransebeş, Andrei Ungur, şeful pe linie de partid al primarului.

Felix Borcean nu a vrut să comenteze evenimentul, însă, după încheierea şedinţei, fostul city-manager Andrei Ungur a ţinut o scurtă conferinţă de presă „la cald”, la sediul PNL Caransebeş.

„E clar că astăzi primarul s-a poziţionat de partea partidului de care bănuiam cu toţii că e mai atras decât de PNL, cu toate că în ultimele ieşiri publice a susţinut că este membru PNL. Este în continuare membru PNL, dar, prin ceea ce s-a întâmplat astăzi în Consiliul local, majoritatea s-a schimbat, or, la ultimele alegeri, cetăţenii municipiului Caransebeş au votat PNL-ul, atât pentru Consiliul local, cât şi pentru funcţia de primar. De astăzi se pare că vor fi conduşi de PSD, şi ca primar, şi ca Consiliu local. În ceea ce mă priveşte, sunt oarecum afectat de modul în care a procedat, pentru că, odată şi odată, tot trebuia să se întâmple, să propună lucrul acesta. Având în vedere modul în care am colaborat, mi-ar fi plăcut ca azi-dimineaţă, când s-a gândit la acest proiect de desfiinţare a postului de administrator public, să mă cheme şi să-mi spună, nu trebuia mai mult. Dar lucrurile acestea au fost deja negociate – şi s-a văzut clar în Consiliul local acest lucru – cu PSD-ul şi cu Pro România, pentru că aici, la Caransebeş, nu se ştie care cum sunt, fiindcă nu-şi arată adevărata faţă de frică să nu-şi piardă indemnizaţia de 700 de lei (de şedinţă – n.r.). Noi vom merge mai departe”, a spus Andrei Ungur.

Fostul city-manager a adăugat că în privinţa celor doi consilieri PNL, Toma Tămăşilă şi Ioan Pop, care nu au respectat decizia politică luată în Biroul local, se va lua o hotărâre după şedinţa de Birou Politic extinsă. „Ei ştiau de la început că, în momentul în care nu votează ceea ce am discutat şi hotărât la nivelul partidului, riscă să fie excluşi din partid şi să-şi piardă mandatul de consilier. Asta a fost decizia lor, vom vedea cum va vota Biroul vizavi de aceste lucruri”.

Cât priveşte activitatea desfăşurată până acum în primărie, Andrei Ungur a spus: „Nu sunt atât de afectat de această decizie, cât de ceea ce las în urmă, şi aici mă refer la proiectele la care am muncit, sunt manager de proiect la trei proiecte care au fost duse de la idee până la faza în care suntem acum exclusiv de mine şi de încă o persoană sau două de la Compartimentul proiecte. Este vorba despre ştrand, a fost ideea mea şi a fost finalizat, inclusiv ceea ce urmează să se mai întâmple acolo, sau de locurile de joacă din municipiu, de terenurile de sport, de amenajarea ruinelor Bisericii medievale, în plus se mai află chiar acum în faza de implementare un proiect referitor la performanţa în administraţia publică şi acreditarea ISO 9001, Centrul de zi pentru bătrâni, fostul Spital Bora... Nu vreau să mă laud sau să mă victimizez, dar sunt proiecte la care am muncit”.

Încercând un scenariu în care cei doi consilieri liberali vor fi excluşi din partid iar următorii de pe listă nu vor fi validaţi de ceilalţi membri, raportul de forţe ar fi de 9 la 8 în favoarea PSD, Andrei Ungur a afirmat: „Probabil că asta e majoritatea pe care domnul primar şi-o doreşte, să-şi treacă proiectele cu PSD-ul. Nu ştiu care sunt acelea, pentru că sunt lucruri care se văd, adică ceea ce s-a făcut se vede, iar implicarea domnului primar, să mă iertaţi, nu ştiu unde este...”.

Powered by Jasper Roberts - Blog