În urmă cu o săptămână, în Reşiţa au fost date în folosinţă un număr de 13 platforme pentru containerele cu gunoi menajer şi pentru colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile. Accesul abonaţilor pe platforma îngrădită se face cu ajutorul unei cartele electronice, pentru a se evit în acest fel să se mai scormonească în gunoaie.
La o săptămână de la implementarea acestei măsuri, constatăm că lucrurile nu stau chiar cum şi-ar dori conducerea primăriei. O spun cetăţenii din Micro II, dar am constat-o şi noi pe teren. De exemplu, locuitorii blocului 3 de pe Aleea Tuşnad sunt nevoiţi să meargă cale de peste 300 de metri, deşi există o platformă de acest gen la nici 20 de metri de blocul lor. Explicaţia ne-a dat-o un locatar: „Dacă observaţi, pe tabla asta sunt trecute blocurile arondate la platforma de aici, oamenii primind fiecare o cartelă cu care să deschidă uşa. Cineva nu a ţinut seama de situaţia din teren, considerând că blocul 2 e lângă blocul 1, iar pe noi, fiind în blocul 3, ne-a trimis la platforma de pe Aleea Baznei, unde, în mod normal, ar fi trebuit să meargă locatrii din blocul 2. Am reclamat situaţia şi răspunsul primit a fost să ne ducem noi la locatarii din blocul respectiv să facem schimb de cartele. O prostie.”
Până când vor fi schimbate cartelele între ele, locatarii îşi duc gunoaiele în locurile în care nu sunt amenajate platforme gospodăreşti, cum sunt ele numite.
O altă problemă este cea a sistemului electronic de închidere şi deschidere a acestor platforme care, după spusele unora, au cedat deja. Şi în cazul acestora au fost făcute sesizări, numai că nimeni nu ar fi venit să remedieze situaţia.
Noi am găsit o astfel de platformă în zona Intim, care avea uşa de acces larg deschisă. Nu ştim dacă uitase cineva să o închidă ori că instalaţia electronică se defectase. Tot ce se poate spune e că ar fi păcat să ne batem joc de o astfel de iniţiativă.