Menu

Articol

Căminul de bătrâni Anina, între camionul cu lemne confiscat şi suta de lei a consilierilor judeţeni

În ultima şedinţă ordinară din acest an a Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Paul Purea, a făcut o propunere inedită. Consilierul PMP le-a cerut colegilor săi să doneze fiecare 200 de lei pentru Căminul Pentru Persoane Vârstnice de la Anina, aflat într-o situaţie disperată. Răspunsul a fost tăcere totală.

Paul Purea  i-a cerut prefectului Matei Lupu, prezent la şedinţă în calitate de invitat,  să vadă ce s-a întâmplat cu acel camion de lemne destinat căminului din Anina care a fost sechestrat de către inspectorii Gărzii Forestiere Timişoara. Să vadă dacă nu cumva inspectorii au dovedit exces de zel, în condiţiile în care pădurile cărăşene sunt devastate.

„Aş vrea să fac o propunere, şi-mi pare rău că au plecat colegii liberali din şedinţă, (liberalii părăsiseră sala în semn de protest faţă de un alt proiect supus aprobării, n.r.) să oferim fiecare dintre noi căminului din Anina două milioane de lei (bani vechi, n.r.), ca să dăm un exemplu de solidaritate. Am fost anunţat de şefa acelei firme de catering că nu mai are posibilitatea de a oferi hrană caldă şi lichide acestui camin. Nu ştiu dacă e atât de gravă situaţia, dar am putea da fiecare câte două milioane de lei pentru acest cămin pentru că ştim că acest cămin are un buget foarte, foarte mic care abia ajunge de la o lună la alta”, a spus Paul Purea.

Înainte ca aleşii judeţeni să-şi fi dat sau nu acceptul, preşedintele Consiliului judeţean, Silviu Hurduzeu a ţinut să spună: „Vreau să fac o precizare, Primăria Anina a primit printr-o Hotărâre de Guvern  aproape 300 de mii de lei, cu mult peste locările pe care le face Consiliul judeţean prin această rectificare bugetară, unde media la oraşe a fost de 30-35.000 de lei”.

Preşedintele Consiliului judeţean s-a referit şi la posibilitatea ca acele persoane vârstnice să fie transferate în alte centre de acest gen din judeţ, deoarece instituţia judeţeană pe care o conduce nu îşi permite o cheltuială în plus. „De fiecare dată am afirmat că, practic este imposibil să mai preluăm un cămin de persoane vârstnice. Avem în acest moment trei cămine în subordine şi finanţare totală: Reşiţa, Sacu şi Caransebeş. În afară de statul român şi Consiliul judeţean nimeni nu alocă bani. Sunt trei cămine pe care Consiliul judeţean le finanţează. Să mai aduce un cămin, ar însemna un efort mare pentru bugetul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi al Consiliului judeţean. În plus, tot timpul am spus că pentru beneficiarii căminului există posibilitatea de a fi transferaţi în cele trei cămine ”, a mărturisit Silviu Hurduzeu.

Preşedintele CJ spune că banii vor intra în conturile Primăriei Anina până la sfârşitul anului.

Powered by Jasper Roberts - Blog