Menu

Articol

CSM Şcolar Reşiţa a recuperat palmaresul clubului, pierdut în 2002

După 16 ani de aşteptare, Clubul Sportiv Municipal Şcolar Reşiţa a reintrat în posesia trecutului său sportiv, iar acest lucru a fost posibil printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă a instanţei. Principalul beneficiar al acestui act judecătoresc este echipa de fotbal, campioană naţională în 1931 şi vicecampioană naţională în 1932, pe când evolua sub numele UD Reşiţa, şi câştigătoare a Cupei României în 1954, 2-0 în finala cu Dinamo Bucureşti, echipa numindu-se Metalul Reşiţa.

Într-o conferinţă de presă organizată astăzi la sediul clubului din Valea Domanului, primarul Ioan Popa spunea: „Am semnat recuperarea palmaresului clubului Metalul Reşiţa şi anunţ cu bucurie acest lucru pentru că era important, în primul rând, pentru tifoşii reşiţeni, cât şi pentru toată suflarea sportivă reşiţeană şi toţi cei care iubesc sportul reşiţean. Îi mulţumesc lui Robi Benczik pentru amabilitatea şi disponibilitatea de a efectua acest transfer de documente“.

Potrivit documentului prezentat de edilul-şef, Hotărârea nr. 2/25 iunie 2002, prin Decizia Consiliului de Administraţie – în componenţa: Dinel Staicu-preşedinte, Marian Staicu, Vlad Rebega, Lenuţa Nuţu, Gheorghe Filipescu, Mihai Stepanescu şi Ilie Mustăcilă – s-a decis, la acea dată, „Transferarea certificatului de identitate sportivă de la Asociaţia Club Sportiv Municitoresc la SC CSM Reşiţa SA“, cu precizarea expresă că Asociaţia Club Sportiv Muncitoresc Reşiţa nu va mai avea ca obiect de activitate fotbalul.

Referindu-se la acest document, Popa a spus că în locul membrilor Consiliului de administraţie mai bine şi-ar fi tăiat o mână decât să semneze un act care punea cruce fotbalului reşiţean.

Transferul de palmares, cu titlu gratuit, a fost semnat în data de 9 ianuarie 2019, printr-un proces verbal semnat de vicepreşedintele Clubului Sportiv Muncitoresc Reşiţa, Robert Benckzic şi Cristian Bobar, reprezentantul Clubului Sportiv Municipal Şcolar Reşiţa. Cu acest prilej au fost cedate drepturile federative (denumire, culori, istoric, imn, palmares, însemne), cu titlu gratuit, s-a predat Cupa României câştigată în 1954, precum şi plăcuţa omagială a primului titlu de campioană a României, din 1931.

Atât primarul Popa cât şi Cristi Bobar au subliniat meritul deosebit al lui Robi Benczik, fără de care palmaresul clubului din Valea Domanului ar fi fost pierdut pentru totdeauna.

Powered by Jasper Roberts - Blog