Menu

Articol

După spitale, am rămas şi fără centrele de permanenţă. Slavă Domnului, nu lipsesc promisiunile!

În decembrie 2017, prefectul Matei Lupu, primarul Aninei, Gheorghe Românu şi directorul DSP Caraş-Severin, Dănilă Miloş, tăiau panglica la Centrul medical de permanenţă din localitate, iar şapte medici din Reşiţa erau pregătiţi să asigure asistenţă medicală începând cu orele 16 şi până a doua zi dimineaţa.

De atunci a trecut jumătate de an, fără ca acesta să fi funcţionat o zi. Motivul, finanţarea centrului nu fusese cuprins în bugetul Ministerului Sănătăţii. Au existat promisiuni că situaţia se va remedia, lunile au trecut, dar în zadar. Cine se facve vinovat pentru această situaţie? Nimeni. Căci, nici prefectul, nici conducerea DSP şi nici Ministerul Sănătăţii nu au ieşit să explice de ce s-a întâmplat aşa, să ne dea asigurări că lucrurile vor intra în normalitate.

Colac peste pupăză, tot din cauza lipsei de finanţare, de la 1 iunie şi-au încetat activitatea şi cele patru centre medicale de permanenţă care funcţionau de ceva vreme: Constantin Daicoviciu, Bozovici, Soceni şi Bocşa, lucru confirmat şi de conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătatea, cea care asigură contractarea cu aceste entităţi medicale. Dacă pentru pacienţii din Constantin Daicoviciu, Soceni şi Bocşa distanţele până la spitalele din Reşiţa şi Caransebeş sunt relativ scurte, altfel stau lucrurile în cazul centrului medical de permanenţă din Bozovici, aflat la peste 100 de kilometri de Reşiţa, şi la care apela toată suflarea din Valea Almăjului.

Primarii Daniel Boambeş, din Constantin Daicoviciu, şi Adrian Stoicu, din Bozovici spun că vor susţine din fonduri proprii activitatea centrelor şi că există promisiuni de la Bucureşti că situaţia se va îndrepta.

Promisiuni au existat şi în 2012, însă cu toate acestea, spitalele din Bozovici şi Anina s-au închis definitiv.

Powered by Jasper Roberts - Blog