Menu

Articol

Locomotiva „Reşiţa – 150.038”, scoasă la mezat. Nu e vorba de tot Muzeul de Locomotive

Locomotiva „Reşiţa – 150.038”

Executorul judecătoresc a pus sechestru pe locomotiva cu abur „Reşiţa – 150.038”, şi nu pe tot Muzeul de Locomotive cu Abur din Reşiţa. Am primit această precizare de la Biroul de Presă al Fundaţiei Uzinele de Fier şi Domeniile Reşiţa, în urma articolului publicat, luni, 26 martie, sub titlul „Muzeul de Locomotive din Reşiţa a fost pus sub sechestru!”. Reprezentantul Fundaţiei UDR ne-a spus că agitaţia produsă în jurul Muzeului de Locomotive cu Abur din Reşiţa este inutilă şi nu foloseşte cu nimic comunităţii.

„Nu contează a cui e fundaţia care administrează locomotivele, important este că această fundaţie are ca obiect administrarea Muzeului care este monument istoric şi obiectul de activitate nu poate fi schimbat. De asemenea, locomotivele nu pot fi înstrăinate, bine că sunt ale unei fundaţii şi nu sunt ale unui SRL”, ni s-a spus din partea Fundaţiei UDR. La observaţia noastră că locomotiva în cauză fiind pusă sub sechestru poate fi vândută chiar şi unui SRL, reprezentantul fundaţiei ne-a precizat că nici măcar acel SRL nu poate lua locomotiva acasă pentru a o vinde la fier vechi, pentru că este monument istoric. De asemenea, Biroul de Presă al Fundaţiei UDR a precizat că, în opinia lor, executorul judecătoresc s-a grăbit cu sechestrul, din cauză că procesul nu este încheiat, iar Fundaţia mai are o cale de atac.

Şi preşedintele Asociaţiei EUROLAND Banat, Andrei Szabo, este de părere că este posibil ca Fundaţia UDR să aibă dreptate, la fel ca şi SC HYDRO-ENGINEERING SA, fiindcă, în anul 2011, dacă HYDRO-ENGINEERING nu avea probleme financiare, avea tot dreptul să ofere sponsorizări, iar Fundaţia UDR avea tot dreptul să primească sponsorizări. În opinia lui Andrei Szabo, fundaţia a greşit pentru că nu a făcut lucrurile la suprafaţă, cu transparenţă. Dacă toate operaţiunile s-ar fi făcut la vedere, cu înştiinţarea comunităţii, cu siguranţă că nu s-ar fi ajuns la vehicularea unor teorii conspiraţioniste.

„Este evident şi normal faptul că acest Muzeu îi interesează pe oamenii Reşiţei, atât din punct de vedere istoric, cât şi sentimental. Cetăţenii Reşiţei au convingerea că acest muzeu a fost făcut pentru comunitate, cu efortul comunităţii şi nu pentru unele tranzacţii dubioase. Dacă acest lucru este adevărat, şi eu cred că este, Fundaţia UDR nu ar trebui să iasă cu comunicate numai în situaţii de criză. Totul trebuia, şi trebuie, explicat comunităţii, pentru că un Muzeu nu este o afacere, ci un depozit sentimental care îi ţine pe oameni uniţi în jurul unor valori moştenite”, a spus Andrei Szabo.

Locomotiva „Reşiţa – 150.038”

Powered by Jasper Roberts - Blog