Menu

Articol

„Ne ştim de 100 de ani“. Două zile de spectacol pentru publicul reşiţean

Spectacolul „Ne ştim de 100 de ani”, ajunge în zilele de 10 şi 11 noiembrie la Reşiţa. Cel mai important proiect al Teatrului de Vest Reşiţa, realizat în colaborare cu Teatrul Tineretului Piatra Neamț, Teatrul „Anton Pann“ Râmnicu Vâlcea, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad, Teatrul de Vest Reșița şi Asociaţia ATARAXIA Râmnicu Vâlcea, este finanţat de Ministerul Culturii prin Programul Centenarul Marii Uniri şi de AFCN. Intrarea este gratuită, iar spectatorii îşi pot rezerva locurile la caseria teatrului reşiţean.

„Ne ştim de 100 de ani” este un spectacolul regizat de Ștefan Iordănescu, pe un text de Vlad Tăușance, iar actorii reşiţeni Camelia Ghinea, Ana Maria-Cizler, Lucreţia mandric şi Daniel Beşleagă de la Piatra Nemţ, Andrei Cătălin şi Andrei Brădean (Râmnicu Vâlcea), Iulia Alexandra Dinu şi Sorin Calotă ( Arad), vor oferi reşiţenilor momente inedite.

Camelia Ghinea, actriţa teatrului reşiţean spune că echipa care a muncit la acest spectacol este una extraordinară. „Este foarte greu să aduni actori din patru regiuni şi să îi pui să lucreze împreună. Spectacolul s-a legat destrul de greu, repetiţiile s-au prelungit, mai ales că s-au creeat momente speciale păentru a ne cunoaşte mai bine. Cu toate acestea s-a produs scânteia şi a ieşit un spectacol foarte bun“, explică Ghinea.

Actriţa a mai adăugat faptul că abia aşteaptă să vină în faţa reşiţenilor cu piesa, afirmând de multe ori că publicul de aici este cu mult mai special decât în alte oraşe, singura experienţă satisfăcătoare fiind cea de pe scena din Timişoara.

Regizorul Ştefan Iordănescu, iniţiatorul şi principalul coordonator al proiectului „Ne ştim de 100 de ani” spune că „E un proiect de peste 100.000 de euro, care se întinde până în anul 2020. Rezultatul este un spectacol pe care îl vom finisa până la sfârşitul lunii septembrie, începutul lui octombrie, şi va fi jucat la Reşiţa, Râmnicu Vâlcea, Arad şi Piatra Neamţ. în luna noiembrie. În 2019 spectacolul se va juca în principalele Institute Culturale Române din Europa. Proiectul e cea mai mare coproducţie la nivel naţional care s-a făcut până acum”.

Distribuţia:

Teatrul de Vest Reșița: Ana Maria Cizler, Camelia Ghinea;

Teatrul Tineretului din Piatra Neamț : Lucreția Mandric, Daniel Beșleaga;

Teatrul Anton Pann Rm. Vâlcea: Andrei Cătălin, Andrei Brădean

Teatrul Clasic „Ion Slavici” Arad : Iulia Dinu, Sorin Calota

 

Regia: Ștefan Iordănescu

Scenografia: Dorothea Iordănescu

Muzica: Ildoko Fogarassy

Light design: Lucian Moga

 

Powered by Jasper Roberts - Blog