Menu

Articol

O veste bună! Complexul social „Bunavestire” din Caransebeş ridică ştacheta calităţii

Complexul de Servicii Sociale „Bunavestire” din Caransebeş adăposteşte ,de aproximativ 10 ani, în jur de 60 -70 de persoane cu dizabilităţi, însă condiţiile de cazare, educaţie, recreere au fost la nivelul unui internat dintr-o şcoală de dinainte de anii ’90. În prezent la complexul social din Caransebeş, din subordinea Consiliului Judeţean Caraş-Severin, se derulează un proiect pentru transformarea instituţiei într-un aşezământ modern, cu încăperi reamenajate pentru a găzdui cel mult trei persoane, cu complex alimentar modern, sală de lectură, sală de recuperare fizică, alte săli de recreere, spălătorie, magazii. Coordonatorul proiectului este Elena Amzoi, director adjunct în cadrul Consiliului Judeţan Caraş-Severin.

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, a vizitat, astăzi, Complexul „Bunavestire”, pentru a vedea şi evalua stadiul lucrărilor. După ce a vizitat întreg complexul, Silviu Hurduzeu a declarat:

„Aici este o investiţie mare, care se ridică la 7,6 milioane de lei, o investiţie derulată cu sprijinul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale. Finalizarea lucrărilor este prevăzută până la sfârşitul acestui an. Din cât am văzut, o mare parte din lucrări sunt realizate, evident, îmi doresc ca până la încheierea termenului prevăzut în contractul de lucrări, toate să fie încheiate, astfel încât beneficiarii să fie readuşi la Caransebeş, pentru a beneficia de condiţiile foarte bune care le vor fi oferite”.

Şeful de centru, care conduce Complexul „Bunavestire”, este Constantin Silardi, cre a fost adus la Caransebeş, în urmă cu trei ani. Constantin Silardi a precizat că „Bunavestire” va avea o capacitate de 90 de locuri, din care 50 vor fi pentru adulţi cu dizabilităţi, iar 40 vor fi pentru copii cu dizabilităţi. În prezent, sunt 66 de persoane cu dizabilităţi înscrise la Complexul „Bunavestire” din Caransebeş, însă, acestea sunt repartizate la alte centre din judeţ, pe perioada desfăşurării lucrăilor. Constantin Silardi a acceptat că lucrul cu aceste persoane este dificil, s-au întâmplat cazuri în care, uele persoane, copii, tineri sau adulţi, au fugit din complex. Însă, şeful complexului a subliniat că oamenii aflaţi în îngrijire nu se află acolo în regim de penitenciar. Mai mult, există tot felul de programe pentru ca aceste persoane să aibă contact cu oraşul, cu societate. De altfel cei care au plecat din complex fără să anunţe, până la urmă, după câteva zile au revenit.

 

Powered by Jasper Roberts - Blog