După celebrul pui de Avicola, care creşte într-o lună cât alţii în trei, şi cel din gospodăria ţărănească, mai pipernicit, dar mai gustos şi mai sănătos, pe piaţă a apărut un prototip din marea familie a galinaceelor: „puiul familist!” Dacă ne luăm după definiţia cuvântului, un pui care îşi vede de găinuşa lui şi nu umblă după alte moţate.
Un nume ce stârneşte zâmbete şi ne arată ce imaginaţie bogată au producătorii şi comercianţii atunci când vor să-şi atragă clienţii. El a apărut şi în galantarele magazinelor reşiţene şi, spre deosebire de puii clasici, cei familişti se vând cu două pulpe în plus, luate de la alt pui (ne)familist.. De ce aşa? O aflăm din argumentul producătorului: „Cu Puiul Familist nu trebuie să se mai sacrifice la masă mama, tata ori fratele mai mare; AGRICOLA s-a gândit la toţi!”
Şi ca tacâmul să fie complet, pe piaţa românească se vinde şi "puiul fericit", dar şi "puiul antistres"gata igienizat şi asezat chiar în tăviţa minune în care va putea fi gătit, după cum îi fac reclamă producătorii.