Menu

Articol

Reşiţenii sunt invitaţi în centru să se trateze cu muzică! Primul atelier de muzicoterapie la Reşiţa!

La Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa se desfăşoară, în premieră, un atelier de muzicoterapie, ce promovează concepte ca educația emoțională, leadership, atitudine nediscriminatorie, fairplay, spirit civic și comunitar! În activitățile desfășurate la atelier sunt folosite instrumente de percuție de origine amerindiană, africană și asiatică, împreună cu metafora ca element central. Activităţile muzicoterapeutice au început ieri, 5 februarie şi vor continua până în 9 februarie, în fiecare zi, între orele 10.00 şi 18.00. Participanții sunt 25 de tineri selectați cu vârsta cuprinsă între 14 și 19 de ani care au fost selectați pe baza evaluării formularului de aplicație. Organizatorii asigură gratuit participanților prânzul.

Toată lumea în centrul civic, pentru muzicoterapie!

Vineri, 9 februarie, de la ora 12.00, reşiţenii sunt invitaţi în centrul civic (Piaţa „1 Decembrie 1918”), pentru a lua parte la un spectacol interactiv de percuție, sub genericul „Trăiește în propriul ritm”, ca moment de încheiere ale celor 5 zile de muzicoterapie.

Despre programul atelierului

Iată şi câteva titluri din programul atelierului: Călătoria ascultării, Emoțiile Fundamentale – Furia e naturală, Frica ne ajută, Tristețea poate fi transformată, Fiecare persoană își construiește realitatea, Curajul de a cere ajutorul. Toate exercițiile și metaforele sunt ilustrate sonor, participanții având la dispoziție peste 100 de instrumente de percuție unele dintre ele ciudate și exotice.

Formatorii din cadrul atelierului de muzicoterapie sunt: Jean Baptiste Odobeștianu - muzicoterapeut atestat în Franța, licențiat în Pedagogie Socială, şi Anamaria Anghelescu – specializat în antropologie și masterand al programului de Pedagogii Alternative și Arte Teatrale în Educație FPSE București

Programul este organizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin împreună cu Centrul de Voluntariat Reșița în parteneriat cu Asociația Humains Profiles, cu sprijinul Universitații Eftimie Murgu Reșița și al Ligii Studenților din UEMR.

Powered by Jasper Roberts - Blog