Menu

Articol

Uica Mihai bucătarul se pensionează! Ultimul ospăţ, de Zilele Reşiţei

Uica Mihai, pe numele său de botez, Mihai T. Ioan, ziarist, poet, blogger, realizator de emisiuni TV cu specific culinar, (dar ce n-o fost la viaá lui?) se pensionează peste două zile şi un pic, renunţând  la profesia de „bucătar itinerant care umblă cu taraba prin târguri, oboare, rugi, festivaluri şi alt gen de evenimente la care se mănâncă şi se bea urieşeşte”, după cum singur se caracterizează într-o posatare pe Facebook

Momentul retragerii de la tigaie şi cratiţă vine după 23 de ani de bucătărit, cu un  început timid la Reşiţa (cu langoşi), şi continuat cu rugile bănăţene care peste timp au devenit simbol şi referinţă.

Şi cum era firesc, retragerea maestrului la învelit sarme cât pumnul şi specialist la gătit cele mai bune croafne din tot Banatul va avea loc tot la Reşiţa, oraşul natal. Acest lucru se va întâmpla vineri, 30 iunie, în Parcul Tricolorului, la Zilele Oraşului.

„Voi găti Schweinebratten mit dunkelsosse, adică carne de porc friptă cu chimion şi sos brun şi am să închei o carieră care mi-a adus, 24 de medalii de aur la competiţii bucătăriceşti naţionale şi internaţionale şi cel mai preţios lucru, un milion de prieteni răspândiţi în toată lumea.
Bineînţeles, rămân credincios emisiunilor mele de la TVR şi Radio Timişoara, am să întreţin în continuare blogul, voi scrie şi publica ritmic cărţi de bucate, lipsindu- mă numai de corvoada deplasărilor obositoare prin ţară, la care bătrâneţea mea prea timpurie nu mai face faţă”, scrie Uica Mihai pe pagina sa de Facebook.

Aşadar, toţi cei care îl cunosc personal sau doar de la televizor pe Uica Mihai sunt invitaţi să vină să-l vadă la Ruga Bănăţeană şi dimpreună să se bucure de ultima întâlnire cu maestrul în faţa cazanului cu bunătăţi de-ţi lasă gura apă! Şi, nu în ultimul rând, să-i ureze pensie lungă şi ani frumoşi lângă familie!

Powered by Jasper Roberts - Blog