Menu

Articol

Hurduzeu, despre conturile blocate de la Consiliul Judeţean: „Murim cu dreptatea în mână”

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, a explicat în şedinţa extraordinară de miercuri, 12 iulie, de ce sunt conturile blocate la instituţia pe care o conduce. Hurduzeu a vrut să spună că situaţia nu i se datorează, ci a fost preluată împreună cu mandatul.

Mai precis, la baza ei stau două notificări ale Ministerului Dezvoltării prin care Consiliul Judeţean Caraş-Severin trebuie să returneze suma de 13 milioane de lei, bani despre care se crede că au fost folosiţi cu încălcarea legii, în urma cesionării lucrărilor la două drumuri judeţene între două firme. Hurduzeu a mai precizat că avizarea a fost făcută de unul dintre foştii vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean, ferindu-se în mod inexplicabil să spună despre cine este vorba, însă bănuielile se îndreaptă spre Ionesie Ghiorghioni, în prezent arestat, care a insistat cu o astfel de tranzacţie ilegală.

Pentru că nu i s-a părut corect ca judeţul să suporte consecinţele unui act semnat de un fost vicepreşedinte, Silviu Hurduzeu şi conducerea Consiliului Judeţean au acţionat în judecată Ministerul Dezvoltării, gândindu-se la faptul că oricum acel fost vicepreşedinte de CJ nu ar fi avut posibilitatea returnării celor 13 milioane de lei!

 „Primul termen a fost la Curtea de Apel Bucureşti. Am câştigat, şi prin decizia instanţei au fost anulate notificările Ministerului Dezvoltării, şi cu această sentinţă ne-am dus la Ministerul de Finanţe. Acesta a argumentat că nu este parte din proces şi nu pot debloca aceste conturi decât în urma unei hârtii din partea Ministerului Dezvoltării. Evident că, fiind în proces cu acesta, nu puteam obţine hârtia, mai ales că s-a făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Am cerut ordonanţa preşedinţială, care a fost obţinută în data de, prin care se ordona Ministerului de Finanţe să alimenteze conturile Consiliului judeţean. Nu s-a întâmplat acest lucru, ba chiar a făcut recurs”.

În opinia conducerii Consiliului Judeţean Caraş-Severin, recursul Ministerului de Finanţe este tardiv, a fost introdus, conform datelor de pe site-ul Curţii de Apel, după data de 5 iulie, dar şi aşa, conform legii ordonanţa preşedinţială este executorie, iar recursul nu îl anulează, a mai spus Silviu Hurduzeu.

Replica liberalilor nu s-a lăsat aşteptată, iar prin vocea avocatului Cristian Gâfu, s-au întrebat cum este posibil să se întâmple aşa ceva, în condiţiile în care cele două ministere, ca de altfel şi Consiliul Judeţean Caraş-Severin, sunt conduse de PSD.

Până când situaţia se va rezolva într-un fel sau altul, la CJ nu se vor plăti decât salariile şi o parte din cheltuielile curente. Hurduzeu se teme că lucrurile pot trena, în condiţiile în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dă, în general, termene lungi pentru judecarea unor astfel de cazuri. „Stăm cu două sentinţe în buzunar, dar riscăm să ne bage în insolvenţă orice firmă nemulţumită că nu-i plătim facturile. Murim cu drepatea în mână”, a concluzionat Silviu Hurduzeu.  

Powered by Jasper Roberts - Blog