Menu

Articol

Mai marii Episcopiei coboară milităria din pod: preotul din Satbătrân a fost suspendat de la slujbe

Preotul ortodox Nistor Suru, care de doi ani păstorește la parohia din Satbătrân, comuna Armeniș, a fost oprit să mai oficieze slujbe, în urma abaterilor disciplinare și morale pe care le-a săvârșit de-a lungul ultimilor ani, după cum ne-a mărturisit părintele Casian Rușeț, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Caransebeș.

Până nu de mult, preotul Nistor Suru, în vârstă de 62 de ani, a slujit în Biserica Ortodoxă din Slatina Timiș unde ar fi intrat în conflict cu membrii consiliului bisericesc, pe motiv că nu le-a cerut acceptul atunci când i-a concesionat fiului său terenurile aflate în proprietatea bisericii. Sesizați de cele întâmplate, înaltele fețe bisericești ale Episcopiei Caransebeșului l-au mutat disciplinar în parohia din Satbătrân unde, din câte se pare, a continuat să aibă un comportament neadecvat pentru un slujitor al bisericii.

„Părintele Suru a săvârșit mai multe abateri de natură morală și administrativă ce contravin cu statutul de organizare al activității de preot. În perioada de cercetare disciplinară a fost suspendat din funcție și a fost deferit judecății Consistoriului Eparhial al Episcopiei Caransebeșului“, spune părintele Casian.

Powered by Jasper Roberts - Blog