Menu

Articol

N. D. Vlădulescu, directorul Teatrului de Vest Reşiţa, consideră că este ţinta unei acţiuni comandate

Autor: 

Nicolae Dumitru Vlădulescu, directorul Teatrului de Vest Reşiţa, consideră că este victima unei acţiuni la ordin, care vizează denigrarea sa. Motivul pentru care Vlădulescu apreciază că este victima unor acţiuni „la ordin” este acela că s-a pornit o urmărire fără ca cineva să fi avut vreun beneficiu din contractele contestate de Curtea de Conturi şi fără să se fi produs vreun prejudiciu. Despre acest subiect, Nicolae Dumitru Vlăduleascu a vorbit, astăzi, într-o conferinţă de presă, pe care a susţinut-o la sediul teatrului reşiţean.

„Eu cred că aceasta este o acţiune comandată. Nu vreau să dau nume, acum. Voi da pe traseu. Eu cred că e o acţiune comandată pentru că, dintr-odată, tot ce s-a semnat la Direcţia de Patrimoniu a judeţului nu este bun, totul este fals. Şi iese şi actualul preşedinte al Consiliului Judeţean şi spune că n-a făcut nimeni în 25 de ani ce a făcut el în două săptămâni. Şi să vină DNA-ul, să ne lege pe toţi, că aici este o furăciune imensă, încheiat citatul din memorie, lucru cu care eu, sigur nu sunt de acord. Cred că eu ştiu ce-i aici, mai bine decât toată lumea. Eu ştiu cum s-au făcut contractele, dar eu nu am niciun drept de semnat contracte nici cu paza, nici cu curăţenia. Contractele sunt semnate de Direcţia de Patrimoniu. Sigur, directoarea cea nouă de la Direcţia de Patrimoniu, a primit şi ea un ordin, probabil: Ia vezi, tu, cum e cu ăsta, ce găsim noi acolo! Lucrurile, până acum, au mers foarte bine, nimeni nu a luat un ban, nimeni n-a furat nimic, toată lumea a funcţionat”, a spus Vlădulescu.

Reamintim că în Raportul Curţii de Conturi contractele pentru firma de pază şi pentru firma de curăţenie a teatrului sunt considerate ilegale şi se impune măsura recuperării banilor. De asemenea, Curtea de Conturi  a apreciat drept ilegal contractul de furnizare de servicii semnat între Teatrul de Vest şi firma Gugulania.

Pe scurt, Vlădulescu a spus că nu este implicat cu nimic în contractele de pază şi curăţenie, acestea fiind făcute de Direcţia de Aministrare a Domeniului Public şi Privat a judeţului Caraş-Severin (numită mai simplu - Direcţia de Patrimoniu), iar în ce priveşte contractul cu Gugulania, acesta a fost făcut pentru că posturile erau blocate şi astfel, prin Gugulania, a reuşit să aducă în teatru personalul tehnic, fără de care teatrul nu poate funcţiona. Vlădulescu a mai amintit şi de faptul că directoarea de la Direcţia de Patrimoni, Corina Pascotă, când a văzut că nu are oameni la seviciul juridic, a cerut să facă un contract de furnizare de servicii de consultanţă juridică cu o firmă. „Acelaşi lucru pe care l-am făcut noi, în lipsă de oameni, vrea să-l facă şi doamna directoare. Dar, nouă ne reproşează că am făcut aceast contract de externalizare de servicii. Şi este un contract perfect legal”, a fost de părere Vlădulescu.

Vlădulescu a mai spus că salariile la teatru ar fi blocate de Consiliul Judeţean, până când toţi angajaţii vor face rapoarte de activitate.Vlădulescu a spus că această activitate birocratică este de tot râsul, pentru că este absurd să pui un actor ori un tehnician de scenă să întocmească lunar rapoarte de activitate. „Actorii şi personalul tehnic, la teatru au muncă nenormată. Sunt zile în care repetă zece-douăsprezece ore pe zi, altele în care repetă trei ore. Sunt deplasări, sunt spectacole, repetiţii, se lucrează şi sâmbătă şi duminică. E o muncă de creaţie, în care rezultatul este un spectacol artistic. Mi se pare absurd să-i punem pe aceşti oameni să scrie rapoarte de activitate, că ce fac ei! Ce fac ei se vede în fiecare săptămână pe scenă”, a mai spus Nicolae Dumitru Vlădulescu.

Powered by Jasper Roberts - Blog